Workshops en lessen

De Soundpainting werkboeken


Onontbeerlijk voor elke student Soundpainting zijn de werkboeken van Walter Thompson. De uitleg is helder, er staan foto's bij elk teken en bij elk werkboek komt een DVD met voorbeelden. De boeken zijn ook te downloaded als pdf. De DVD's kun je bekijken op de website van Walter.


Werkboek 1 gaat over de basistekens voor muziek, de eenvoudige tekens die het meest gebruikt worden en die iedereen gemakkelijk kan begrijpen.


Werkboek 2 gaat over complexere tekens voor muziek. Deze tekens vragen meer oefening voor de muzikanten en kun je alleen gebruiken bij muzikanten die de basis goed onder de knie hebben.


Werkboek 3 bevat de tekens van werkboeken 1 en 2 in hun toepassing voor toneel en dans


Werkboek 4 is nog in de maak en zal handelen over Soundpaintng in het onderwijs.

Online lessen van Walter Thompson.Walter Thompson is volop bezig met het maken van online lessen. Daarnaast zijn er ook enkele video's van workshops die hij gaf aan universiteiten.

Gecertifiëerde Soundpainters


In Nederlandstalig België zijn er vijf Soundpainters die het pedagogisch certificaat Soundpainting behaald hebben en actief zijn in het geven van workshops voor leraren en leerlingen DKO, secundair onderwijs en lager onderwijs:Niveau 1:

Johan Sabbe

Sterre Deraedt 

Marie Vercruysse

Jonas Malfliet

Ward De Vleeschhouwer

Barbara Ardenois

Flor Delombaerde

Karo VoetsNiveau 1 & 2:

Johan Sabbe  (ook skypelessen)

.

In Franstalig België is Augustin de Bellefroid actief.


Johan Sabbe is lid van de internationale Soundpainting Think Tank.

Academie voor Muziek, Woord en Dans van het GO in Gent 


Aan de AMWD van Gent is Soundpainting een vak dat wekelijks gegeven wordt door Johan Sabbe en kan gevolgd worden als klas samenspel. De lessen gaan door op donderdagavond.

Adres: Poel 17, 9000 Gent

La Douce France


Wie een stage wil combineren met een verblijf in Frankrijk, zal zeker na wat zoekwerk op het internet iets vinden. Soundpainting is in Frankrijk erg populair en er zijn veel goede Soundpainters in Frankrijk. Walter Thompson zelf geeft er vaak workshops.


Meer info hierover vind je op www.soundpainting.com.

Zelfstudie.Wanneer je voor een groep staat is het erg belangrijk dat je héél duidelijk bent in wat je wil en in de manier waarop je dat overbrengt. Je mag dan niet meer staan nadenken over de bewegingen. Schrijf zinnen uit en oefen voor de spiegel en voor de webcam!

Met wat de informatie die je vindt op deze site en met de werkboeken van Walter Thompson kun je al heel veel leren, maar je vlug merken dat je feedback nodig hebt van een ervaren Soundpainter. Aarzel niet om mij of een ander Soundpainter te contacteren. De meeste Soundpainters zijn gepassionneerde mensen die graag over hun vak praten.